Eva Moens Consult

coaching, advies en training in voedselveiligheid en -kwaliteit

Team / coaches

Eva Moens specialiseert zich sinds ruim 10 jaar in het coachen, adviseren, opleiden en begeleiden van voedingsbedrijven en aanverwante sectoren.

Alle medewerkers van Eva Moens Consult werken volgens dezelfde pragmatische en interactieve benadering.  Onze experts stellen zich graag voor!

Eva Moens

Eva Moens studeerde af als bio-ingenieur in 2001.

Zij startte haar loopbaan als adviseur ‘integrale keten kwaliteit bewaking’ bij het OVPG (overlegplatform voor verwerkers van plantaardige grondstoffen) en stippelde, samen met diverse voedingsfederaties, een overkoepelende sectorvisie m.b.t. voedselveiligheid en kwaliteitszorg uit.

Aansluitend besloot zij haar kennis te toetsen aan de praktijk en koos voor een functie als ‘kwaliteitsmanager‘ in de chocoladeverwerkende sector.

Later ruilde zij deze functie voor een job als ‘trainer/consultant’ m.b.t. voedselveiligheid en kwaliteitszorg aan de Universiteit Gent (laboratorium voor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering - cel kwaliteit & voedselveiligheid).

In 2008 besloot zij haar dienstverlenende activiteiten aan voedingsinstellingen (advies - training - coaching) op zelfstandige basis verder te zetten, en richtte het consultingbedrijf ‘Eva Moens Consult’ op.

In 2016 breidde Eva Moens haar consultbureau uit: sindsdien staan ook Claude Pardo en Catherine Keirse paraat om de klanten te adviseren en/of op te leiden op de vertrouwde kwalitatieve werkwijze.

Claude Pardo

Claude Pardo behaalde het diploma industrieel ingenieur in 1997.

Hij heeft een zeer ruime praktijkervaring in zowel verpakkings- als voedingsverwerkende industrie.

In zijn eerste job als quality engineer verdiepte hij zich in de HACCP regelgeving en paste deze toe op het productieproces van verpakkingsmaterialen. Hij implementeerde tevens meerdere kwaliteitszorgsystemen (ISO 9001, BRC-IoP, …) en leidde gedurende meer dan 10 jaar diverse quality departments in de verpakkingswereld.

Tijdens zijn opleiding tot interne auditor leerde hij met kritische blik quality managementsystemen te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Na meer dan 10 jaar ervaring in de verpakkingsindustrie, besloot hij andere horizonten op te zoeken.  Geboeid door voedingsprocessen en voedselveiligheid koos hij voor een job als quality & food safety manager.

Hij implementeerde diverse certificatiesystemen (BRC, IFS, ACS, …) in respectievelijk de vleesverwerkende industrie, productie van kant- en klaarmaaltijden en industriële bakkerijen.

Zijn kennis betreffende product- en procestechnologie van verpakkingsmaterialen én zijn know-how aangaande HACCP en kwaliteitszorg in de voedingsindustrie zijn een uitstekende uitvalsbasis om onze klanten bij te staan in tal van food safety & quality vraagstukken!

Catherine Keirse

Catherine Keirse studeerde af als bio-ingenieur in 2004.

Als échte foodie heeft Catherine haar passie voor voeding en voedselveiligheid meteen verder ontplooid in de praktijk.

Ze startte haar loopbaan in de vleesindustrie, waarbij ze zich eigen maakte aan de kwaliteitsaspecten van zowel processen inzake slachten, versnijden en verdere verwerking van vlees. Na deze branche koos ze voor een geheel andere sector: biscuiterie. Daar verdiepte ze zich in de specifieke gevaren en microbiologische risico’s van zowel droge als diepvriesproducten. Daarna koos ze voor de sector van bereide, koelverse maaltijden in zijn breedste aspecten. Ze verdiepte zich in de normen van Europese retailers; en naast productie werden ook distributie én logistiek belangrijke aspecten binnen haar takenpakket. Catherine begeleidde tevens de opstart van een industriële bakkerij en zette alle krijtlijnen uit om tot een gecertificeerd premium voedingsbedrijf te komen.

Na deze ervaringen in diverse voedingssectoren, koos ze voor een internationale wending in haar carrière: ze voerde tal van leveranciersaudits uit in binnen- en buitenland (EU en niet-EU), verrijkte haar kennis met internationale normen (incl. FSMA van FDA in US).  Tot slot verdiepte ze zich in de biosector en gespecialiseerde voeding.

Doorheen haar carrière bleef Catherine, naast haar praktijkervaring, tevens de nieuwste theorieën en ontwikkelingen (microbiologie, etikettering, …) opvolgen. Ze volgde diverse opleidingen, verdiepte zich in literatuur en kreeg diverse coachingstrajecten.

Tevens haalde Catherine haar certificaat van PCQI (Preventive Control Qualified Individual) om de vereisten van de FDA correct te kunnen implementeren in Europese bedrijven.

Na 14 jaar praktijkervaring, wil Catherine haar kennis graag delen via opleidingen, begeleidingen en interne audits.