Eva Moens Consult

coaching, advies en training in voedselveiligheid en -kwaliteit

BRC/IOp

BRC staat voor British Retail Consortium (vereniging van Britse retailketens). Deze vereniging heeft een aantal lastenboeken onder haar naam staan (de zogenaamde ‘global standards’) zoals de ‘Global Standard for Food Safety’, de ‘Global Standard for Packaging and Packaging Materials’, de ‘Global Standard Storage and Distribution’, enz. Meer info is ook terug te vinden op www.brc.org.uk.

 

Global Standard for Packaging and Packaging Materials

Naast de norm voor de voedselverwerkende industrie, heeft BRC ook een bovenvermelde norm uitgewerkt voor producenten van verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen.

Dit lastenboek omvat eisen voor hygiënische productie, eisen mbt de infrastructuur, eisen m.b.t. onderhoud van installaties, … Uiteraard gaat tevens aandacht uit naar maatregelen omtrent vermijden van besmettingen (vreemde voorwerpen, chemische contaminaties, …) met als finale doelstelling: voedselveiligheid en kwaliteit van verpakkingsmaterialen te optimaliseren en te garanderen aan klant en eindverbruiker.

Coaching en begeleiding

Eva Moens Consult kan u ondersteunen en helpen bij de uitwerking en implementatie van de Global Standard for Packaging and Packaging Materials in uw organisatie.

Voor meer info contacteer mij.