Eva Moens Consult

coaching, advies en training in voedselveiligheid en -kwaliteit

BRC

BRC staat voor British Retail Consortium (vereniging van Britse retailketens). Deze vereniging heeft een aantal lastenboeken onder haar naam staan (de zogenaamde ‘global standards’) zoals de ‘Global Standard for Food Safety’, de ‘Global Standard for Packaging and Packaging Materials’, de ‘Global Standard Storage and Distribution’, enz. Meer info is ook terug te vinden op www.brc.org.uk.

 

BRC Food of Global Standard for Food Safety (BRC wereldstandaard voor voedselveiligheid)

De belangrijkste norm voor de voedselverwerkende industrie is de ‘Global Standard for Food Safety’ (of de zogenaamde ‘BRC wereldstandaard voor voedselveiligheid’). Het is een kwaliteits- en voedselveiligheidslastenboek, oorspronkelijk ontwikkeld voor leveranciers van voedingsmiddelen aan Britse detailhandelaars. De norm heeft ondertussen een sterk internationaal karakter en wordt wereldwijd toegepast in meer dan 80 landen.

Het lastenboek zelf is opgebouwd uit diverse hoofdstukken en omvat zeer concrete eisen voor levensmiddelenbedrijven: eisen m.b.t HACCP, eisen m.b.t. directiebetrokkenheid, eisen m.b.t. infrastructuur en omgeving van het bedrijf, richtlijnen voor personeel, eisen m.b.t. het productieproces, enz.

Wie dat wenst, kan zich laten certificeren tegen deze norm. Met een BRC certificaat voldoe je in principe, door 1 audit, meteen aan alle eisen die de retail oplegt. Zo hoeft de leverancier niet door elke supermarkt apart te worden gecontroleerd, hetgeen de kosten beperkt.
Wie wil leveren aan grote supermarkten, zal snel de vraag: ‘Heeft u het BRC-certificaat?’ voorgeschoteld krijgen!

Coaching en begeleiding

Eva Moens Consult kan u ondersteunen en helpen bij de uitwerking en implementatie van de
Global Standard for Food Safety (BRC Food) in uw organisatie.

Voor meer info contacteer mij.