Coaching, advies & outsourcing

Coaching, advies & outsourcing

Onze support bij uw HACCP en kwaliteitszorgsysteem varieert in functie van uw noden en wensen. Van kleine vraagstukken tot volledige begeleiding of outsourcing: u kan steeds rekenen op betrouwbare en solide ondersteuning!

U dient zo snel mogelijk een food safety certificaat te behalen (IFS, BRCGS, FSSC 22000, …)?  Vanuit onze ervaring en know-how ondersteunen wij u graag bij de volledige implementatie van uw kwaliteitszorgsysteem.

Uw voedselveiligheid- en kwaliteitszorgsysteem moet uitgebreid en/of aangepast worden, bijvoorbeeld om tegemoet te komen aan de export eisen voor de VS (FSMA – PCQI)? Wij hebben de nodige expertise in huis!

U heeft reeds een kwaliteitsbeleid, doch bent op zoek naar een efficiënter systeem? Onze consultants reiken u een reeks handvaten aan en streven samen met u pragmatiek en eenvoud na! Géén omslachtige papierwinkel, wél een adequaat beleid!

Of bent u toe aan een grondige HACCP verificatie? Wenst u een doeltreffend Food Defense plan uit te werken? Is de gevarenanalyse van uw grondstoffen en bijhorende Food Fraude studie aan herziening toe? Of wil u graag uit de startblokken schieten m.b.t. de invoering aan een performante Food Safety Culture? Wij helpen u graag!

Ook voor kort advies, bijvoorbeeld bij de onderbouwing van een allergenen beleid; consult m.b.t. microbiologie (microbiologische richtwaarden en criteria, pasteurisatiebarema’s, …); advies bij migratie-vraagstukken (MOSH, MOAH, …) kan u bij ons terecht.

Is uw quality department tijdelijk onderbemand? Een belangrijk deadline in het vooruitzicht? Of op zoek naar permanente ondersteuning? Via outsourcing bieden wij u de juiste oplossingen aan.

Contacteer ons vrijblijvend en wij zoeken, samen met u, de juiste support-formule.

Nieuws

LEAD INSTRUCTOR voor FSPCA Preventive Controls for Human Food opleiding

De Food Safety Modernization Act (afgekort FSMA) heeft tot doel de veiligheid van levensmiddelen in de VS te waarborgen. De FSMA regelgeving is van toepassing voor alle bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de VS.…

Nieuwe contaminanten wetgeving: Verordening 2023/915

De Europese Commissie heeft de verordening betreffende de maximumgehalten aan bepaalde contaminanten in levensmiddelen gewijzigd en bijgevolg ook Verodening…

IFS FOOD: versie 8 gepubliceerd

Versie 8, de vernieuwde IFS FOOD norm, werd gepubliceerd op 18 april 2023. 

Vanaf 1 okt 2023 kan je kiezen voor audits tegen versie 8. Vanaf 1 jan 2024 is de nieuwe versie verplicht. Opgelet: als uw…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)