Sophie studeerde Industrieel Ingenieur aan UGent.
Na haar studies dompelde Sophie zich meteen onder in kwaliteitssystemen via GLP. Ze combineerde haar onderzoek naar GMO's in levensmiddelen met het opvolgen, instandhouden én verbeteren van kwaliteitssystemen in het labo. Daar werd het eerste zaadje geplant voor een verdere carrière in de voedingsindustrie.
Na haar boeiende ervaring in laboratoria, ging Sophie aan de slag als Quality & Safety Manager in de chocoladeverwerkende industrie. Als eindverantwoordelijke voor QA/QC was ze bevoegd voor de dagdagelijkse kwaliteitscontroles, het succesvol implementeren van meerdere lastenboeken (BRCGS, IFS FOOD, gevalideerd autocontrolesysteem en diverse private label lastenboeken), het uitrollen van een HACCP- en kwaliteitshandboek én het respecteren van de Amerikaanse wetgeving voor exporteurs (FSMA). Dankzij een pragmatische aanpak & grondige onderbouwing van haar dossiers, leidde ze het bedrijf tot geslaagde certificatie-inspecties en succesvolle FDA-bezoeken.
Daarna breidde Sophie haar kennis uit in de brood-, patisserie- en viennoiseriesector. Zij was eindverantwoordelijke voor de sectie "kwaliteit & voedselveiligheid" (IFS, ACS, ...) én de afdeling "research & development". Tevens stond zij in voor het bio-beleid, het opvolgen van de bio-wetgeving en alle contacten met certificeringsinstellingen, labo's, enz.
Na deze boeiende ervaring koos Sophie voor een ervaring in de sector van 'water en frisdrank'. Ze stond aan het hoofd van de kwaliteitsafdeling, R&D-afdeling en het labo. Sophie ging geboeid aan de slag om een future proof kwaliteitssysteem uit de grond te stampen, in lijn met de vigerende wettelijke én bovenwettelijke eisen (Food Fraude, Food Defense, ...).
Met volle goesting springt Sophie aan boord bij Eva Moens Consult, klaar om haar kennis te delen en alle klanten te ondersteunen teneinde kwaliteitssystemen te implementeren conform huidige en toekomstige standaarden.