Sarah Laenen studeerde bio-ingenieurswetenschappen aan de KULeuven en behaalde aansluitend haar diploma's tot preventie-adviseur (niveau 2); food packaging deskundige (Pack4Food, Ugent) en Lean-experte ('Black Belt' - UGent).
Ze startte haar carrière als Manager Purchasing Quality bij een grootcateraar; waar zij verantwoordelijk was voor het opvolgen van HACCP; food safety- & quality-management alsook het specificatiebeheer van enkele grote leveranciers. Daar maakte zij kennis met diverse branches van de voedingsindustrie en verdiepte zich in de warenwetgeving en voedselveiligheid in ruime zin van het woord. Vervolgens koos ze voor een uitdaging in de verpakkingsindustrie. Ze ontwikkelde een quality management systeem (conform ISO 9001 en OHSAS 18001) en vervulde een adviserende rol aangaande regelgeving. Aansluitend ging Sarah aan de slag als Quality Manager bij een koffiebranderij. Daar leidde ze de kwaliteitsafdeling en implementeerde diverse nationale en internationale standaarden (ACS, IFS, BRC, BRC-IoP, ...). Als eindverantwoordelijke voor Food Safety & Quality, loodste ze de organisatie richting succesvolle certificatie van diverse private label standaarden zoals Tesco, Marks & Spencer, Sainsbury's, Aldi, Carrefour, ... Tot slot ontwikkelde én implementeerde Sarah een beleid inzake duurzaamheid en begeleidde de organisatie naar volgende certificaten: Bio, Fairtrade (Max Havelaar), Rainforest Alliance, UTZ, ...
Na deze rijke ervaring, besloot Sarah aan boord te stappen bij Eva Moens Consult om haar jarenlange praktijkervaring en know-how ten dienste te stellen van onze klanten.