Over Eva Moens Consult

Over Eva Moens Consult

Eva Moens Consult is een toonaangevend opleidings- en adviesbureau, gespecialiseerd in HACCP, voedselveiligheid en kwaliteitszorg in de voedingsindustrie, grootkeukens en aanverwante sectoren (transport, distributie, verpakkingsindustrie, …). Begeleiden van bedrijven bij het opstellen, implementeren en onderhouden van HACCP-, Food Defense-, of Fraude- studies; implementeren van Food Safety Culture; implementeren van kwaliteitszorgsystemen en behalen van bijhorende certificaten (BRCGS, IFS, FSSC 22000, FSMA, ACS, …); uitvoeren van interne audits én opleiden van personeelsleden horen tot de hoofdtaken. Ook advies en opvolging van vigerende wetgeving en normen inzake etikettering, microbiologie, allergenen, migratie (MOSH/MOAH), … is onze core-business.

Onze aanpak

Bij onze aanpak staan 2 kernbegrippen voorop: pragmatiek en duidelijkheid. Dit geldt voor alle opleidingen, trajecten en vraagstukken inzake HACCP, voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Onze experts vertrekken steeds vanuit de noden, verwachtingen en behoeften van de klant. Zo wordt elk dossier ‘op maat’ uitgestippeld. Bovendien draagt onze jarenlange ervaring bij tot haalbare én resultaatgerichte oplossingen. Géén omslachtige oplossingen, wél een doeltreffend antwoord op uw vragen! Bij onze opleidingen streven we naar duidelijkheid; géén saaie boel – maar interactieve trainingen die meerwaarde bieden aan uw organisatie. De interne audits hebben steeds tot doel u de nodige tips & tricks aan te reiken opdat verdere optimalisatie van uw HACCP-plan of kwaliteitsmanagementsysteem daadkrachtig kan geïmplementeerd worden.

Onze sterktes

Eva Moens Consult is een vooraanstaand advies- en opleidingskantoor, úw betrouwbare en solide partner in voedselveiligheid en kwaliteitszorg. Jarenlange ervaring vertalen zich in een hoog en professioneel niveau. Gewijzigde wetgeving en nieuwe tendensen worden op de voet gevolgd. Opleiding of coaching gebeurt steeds op maat van uw onderneming. Voor alle trajecten staan volgende kernbegrippen voorop: kennisoverdracht, glasheldere taal, pragmatiek  en een no-nonsense aanpak. Eva Moens Consult is erkend door de Vlaamse Overheid in het kader van de “KMO portefeuille” wat financiële tussenkomst bij opleidingen mogelijk maakt. Eva Moens Consult is tevens een “Qfor” gecertificeerd opleidings- en adviesbureau. Het “Qfor” certificaat en auditrapport zijn op aanvraag te verkrijgen. De samenwerkingsverbanden met Alimento maken het voor voedingsbedrijven mogelijk de kost van een training, begeleidingstraject of interne audit grotendeels terug te vorderen 

Nieuws

Nieuw KB water

De omzetting van de drinkwaterrichtlijn (Richtlijn (EU) 2020/2184) naar het nieuwe KB water (KB 04/02/2024 betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water) werd gepubliceerd en het KB van 14/01/2002 is…

Nederlands allergenenbeleid aangepast en nieuwe referentiedosissen

Vanaf 1 januari 2024 is het nieuwe Nederlands allergenenbeleid van toepassing. In het beleid zijn de nieuwe referentiedosissen, de status en ook de bewoording van PAL (Precautionary Allergen Labeling) vastgelegd. In lijn met Europese inzichten en…

KB levensmiddelenhygiëne aangepast

Het Koninklijk Besluit van 13 juli 2014 betreffende levensmiddelenhygiëne werd aangepast bij het wijzigingsbesluit van 22 januari 2024. Onder meer kreeg bijlage IV (lijst van te koelen levensmiddelen en temperatuurvoorwaarden) een update alsook…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)