Met de komst van BRC versie 8 wordt ‘food safety culture’ een verplicht te implementeren hoofdstuk binnen uw ‘food safety management system’.
Over het algemeen is ‘voedselveiligheidscultuur’ een moeilijk concept voor kwaliteitsmanagers. Het is abstract, moeilijk aantoonbaar en niet eenvoudig te controleren. Toch wordt het steeds belangrijker, niet alleen binnen de BRC-normering. Een bedrijfscultuur waarin voedselveiligheid verankerd is, draagt immers aantoonbaar bij tot het welslagen van uw beleid, uw kwaliteit en successen.
Het management is de drijvende kracht achter de beleidsvisie; het management dient tevens normen en waarden uit te dragen binnen de gehele organisatie. Toewijding van alle medewerkers én aanscherpen van voedselveiligheidsbewustzijn -en dit op alle niveaus van de organisatie- zijn daarbij belangrijke kernbegrippen.
Ook de kwaliteitsmanager heeft een belangrijke taak teneinde het gewenste niveau van een duurzame ‘voedselveiligheidscultuur’ te bereiken.
Bent u op zoek naar de nodige tips & tricks teneinde een gefundeerd stappenplan uit te werken om een ‘food safety culture’ te implementeren; te meten en/of continu te verbeteren? Of heeft u concrete vragen m.b.t. het ‘whistle blower’-concept (vereist in BRC v. 8): wie aanstellen als vertrouwenspersoon, hoe opvolgen, hoe registreren?
Contacteer ons of bekijk onze opleidingskalender; we organiseren diverse opleidingen m.b.t. Food Safety Culture.