Rainforest Alliance 2020: Sustainable Agricultural Standard (training wordt ook in Frans aangeboden)

UTZ en Rainforest Alliance hebben recent hun fusie aangekondigd. Vanaf juli 2020 wordt de nieuwe, ééngemaakte standaard aangekondigd. Samen willen ze dé standaard neerzetten voor duurzame certificatie van o.a. chocolade, koffie, thee, bananen & hazelnoten, …  Met als streefdoel een duurzaam antwoord bieden tegen ontbossing, klimaatverandering, sociale ongelijkheid & kans armoede. Bedrijven hebben dan minimaal 1 jaar en uiterlijk tot volgende certificatie de tijd om zich in orde te stellen tegenover de nieuwe vereisten.

Ook het logo wordt in een nieuw jasje gestoken. Zowel het huidige UTZ logo als het huidige Rainforest Alliance logo worden uit gefaseerd en zullen vervangen worden door een nieuw logo. De timing m.b.t. vernieuwing van het logo is afhankelijk van de productcategorie waartoe u behoort.

Bij de nieuwe look horen tenslotte ook nieuwe vereisten voor gebruik. Verder zullen alle goedkeuringen voor artwork via Marketplace 2.0 lopen. Goods Inside Portal (GIP) van UTZ zal dus weldra verdwijnen.

In deze opleiding verwerft u het nodige inzicht m.b.t. de waarden van UTZ & Rainforest Alliance. De lesgever gaat tevens in op de voorwaarden voor certificatie en het gebruik van de respectievelijke logo’s.

Les programma:

  • Inleiding
  • Certificatie: voorwaarden & aandachtspunten
  • De nieuwe tool voor opvolging & rapportage
  • Gebruik van het logo 
     
Duur

1 dag; van 9u00-16u30

Data en locaties

Deze opleiding wordt aangeboden op:

Neem hier contact voor meer info.

Kostprijs

Alle opleidingen worden gratis of tegen een gereduceerd tarief aangeboden voor werknemers uit volgende paritaire comités: PC 118 - PC 220 - PC 200; zie ook www.alimento.be.

Inschrijvingen

Via ALIMENTO (www.alimento.be) of zie ook rechtstreekse link door te klikken op datum en locatie:

Nieuws

Opleidingsaanbod najaar 2022 staat online

Eva Moens Consult staat garant voor kwaliteitsvolle en interactieve opleidingen. Ook dit najaar bieden wij u een boeiende reeks opleidingen aan! Neem alvast een kijkje op onze pagina 'open opleidingen'. 

BRCGS FOOD (versie 9)

De publicatie van de nieuwe BRCGS FOOD standaard (versie 9) wordt verwacht in augustus 2022. De draft versie is reeds beschikbaar (vraag hier naar de draft versie).

Certificatie tegen de nieuwe BRC Food versie 9 zal…

Opleidingsaanbod voorjaar 2022 staat online

Ontdek ons opleidingsaanbod 'voorjaar 2022' hier.

We zetten graag enkele nieuwe opleidingen in the picture: "…

Testimonials

Wij nodigen Eva Moens regelmatig uit voor opleidingen (etikettering, HACCP, hygiëne, ...). Eva heeft een brede kennis; denkt mee met onze organisatie en komt met praktische voorstellen en verbetermaatregelen. Ook achteraf kunnen we steeds met vragen bij haar terecht. Een echter aanrader!

Caroline Dohogne; Q-manager (Neuhaus)

Sinds ik actief werkzaam ben in de voedingsindustrie, deed ik reeds verschillende malen beroep op Eva Moens Consult voor zowel opleidingen als individuele coaching. De pragmatische aanpak is schitterend en de grondige kennis & expertise zeer groot. Men kan zich steeds verwachten aan advies op maat met directe toegevoegde waarde.

Jeroen De Bock; Quality Assurance Engineer (Puratos)

Dankzij de kennis en aanpak van Eva & haar team, beschikken wij nu over de juiste en concrete inzichten m.b.t. onze food fraude studie. Wij appreciëren de snelheid en pragmatische aanpak van Eva. Haar kennis reikt duidelijk op vele vlakken héél ver; zij kan deze bovendien op efficiënte wijze aan de man brengen. Opmerkelijk is vooral het vertrouwen dat gesteld wordt in het werk van Eva Moens Consult door onze auditoren. Een absolute aanrader!

Peter Schiettecatte; Q-manager (Delici)

Blij dat wij op ons pad Eva Moens tegen kwamen. Zij gaf een duidelijke uitleg over wat er allemaal moest gebeuren en zette stap per stap ons op weg naar een bedrijf dat in orde is op het vlak van voedselveiligheid en HACCP.

Els Van Schepdael; zaakvoeder (Bakkerij D'Elst)

Eva was een godsgeschenk met een gigantische kennis en professionaliteit maar bovenal down to earth, pragmatisch, perfect in het onderscheiden van hoofd-en bijzaak en erg betrokken op het welslagen van mijn avontuur!

Krist'l De Loose; zaakvoerder (Pastati)

De consultancy van Eva Moens is goud waard. Met de zeer gestructureerde maandelijkse sessies was het schrijven van een kwaliteitshandboek nog nooit zo eenvoudig. En dit alles in een zeer open en amicale sfeer. Bovendien heeft Eva voor elke vraag wel een antwoord wat de discussie of uitwerking van bepaalde onderwerpen heel vlot, leerrijk en dynamisch maakt. Een echte aanrader!

Lara Gorissen; R&D-manager (Puratos)

Wegens tijdsgebrek lukte het niet om FSPCA in te voeren in onze organisatie, maar samen met Eva Moens Consult hebben we op een paar dagen tijd ons kwaliteitshandboek kunnen uitbreiden en herzien. Dankzij hun efficiënte aanpak, zijn we klaar zijn voor onze volgende FSPCA audit!

De professionele aanpak raden we iedereen aan.  Kwaliteit gegarandeerd!

Sophie Van Ranst; Q-manager (Pralibel)

We zijn zeer tevreden over de jarenlange kwalitatieve service en goede ondersteuning. Daarnaast is Eva Moens Consult steeds eenvoudig bereikbaar en wordt er doortastend en efficiënt te werk gegaan. 

Kristoff, Anke en Caroline; Q-managers (Ranson)

Begin dit jaar hebben we Eva ingeschakeld voor onze jaarlijkse HACCP-opleiding voor productiemedewerkers. De reacties van onze productiemedewerkers na de opleiding waren unaniem positief. Iedereen was laaiend enthousiast. Eva is een enthousiaste lesgeefster, met kennis van zaken. Haar opleidingen zijn interactief, duidelijk en gestructureerd.

Eva beheerst de kunst om 'moeilijke' materie op een laagdrempelige, boeiende en duidelijke manier over te brengen.

Evelien Van den Bussche; Q-manager (Lily's Cakes)

2 years ago I started a position as Quality Manager. Back then I had no experience in the function and although it could have resulted on a chaotic situation, it did not, thanks to the help of Eva. Eva and her team give clear and interesting trainings, they are knowledgable in their areas and can relate to the day to day activities in the plant. Moreover, she really cares about my company and can relate to my specific needs. With the support and guidance of Eva and her team, we have been able to increase the quality in our factory considerably. And that is the goal, isn’t it?

Alma G. Flores; Quality & R&D-manager (La William)